Gerrie van Aalst, verloskundige

 

Gerrie is de jongste uit een gezin van zeven zussen en drie broers: “Ik was acht toen ik voor het eerst tante werd. Ik heb daardoor van kleins af aan te maken gehad met zwangere zussen en schoonzussen. Vanaf mijn dertiende wilde ik verloskundige worden. In 1979 ben ik afgestudeerd aan de vroedvrouwenschool in Heerlen. In september van dat jaar ben ik in bij verloskundigenpraktijk Astrea begonnen.” Gerrie is de eerste verloskundige die ook de opleiding homeopathie heeft afgerond: “Ik wilde meer kunnen bieden aan zwangeren die dat nodig hebben.”

 

“Mijn eigen geboorte werd vroeger vaak door mijn familie besproken. Ik ben geboren in een aangezichtsligging. Dat wil zeggen dat je eerst met je mond en neus wordt geboren en dan volgt pas de rest. Het was geen gemakkelijke bevalling: de pastoor moest komen om mij een nooddoop te geven, want ze wisten niet zeker of ik het wel ging halen.”

 

“Ik haal veel voldoening uit het coachen en begeleiden van mensen. De spreekuren, een bevalling begeleiden, voor mij is dit een soort meditatie. Je bent zo geconcentreerd met de mensen bezig, ik denk dan nergens anders meer aan.”

 

 

 

<

>